Salt & Pepper - в България, Балчик. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Salt & Pepper .

Морските дарове - желани, вкусни и опасни

Salt & Pepper : Морските дарове - желани, вкусни и опасни Няма значение под каква форма ще я хапваме - сготвена или сурова, преди да си наточите зъбите знайте поне две неща :)

морски и други хранителни дарове
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
На първо място трябва да НЕ сте алергични към този тип храна!

Бързо установете това, защото има случаи, при които този проблем се появява в по-късен етап от живота ни. Мой приятел например, обожаваше морската храна и още я обича, дори я консумираше до преди време, но за съжаление по-късно разбра, че повече не може да я приема, защото се беше появила алергия към всичко що е морски хранителен дар.

Лошо, защото това автоматично ви елиминира от групата фенове на морските дарове. Но не съжалявайте, защото и това си има хубавата страна. Алергията може да ви предпази от някои от отровните риби, за които противоотрова няма! Така че вие със сигурност може да намерите други хранителни и полезни дарове.

Последно предупреждение и спирам да стресирам :)

Впрочем не само рибата, но и някои зеленчуци и плодове, поднасяни на трапезата ни съдържат в себе си едно или друго количество отрова, която може да доведе до летален изход. Въпреки, че узрелите плодове на черния бъз, например, се водят за безопасни и много полезни, то в недоузрелите може да се съдържа цианид.
Source: Сол и пипер


12 май
Разгледайте профила на Salt & Pepper
Статията е разгледана  3103 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук