КРЕПОСТ Света Юстина - културно исторически паметници в България, Родопи - северна част. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. KREPOST Sveta Yustina.
Последна активност на КРЕПОСТ Света Юстина : 13 май 2015
0 звезди от 5
Общо посещения 7525 | Гласове : 14
Крепостта Света Юстина
Останките от тази древна крепостна твърдина се намират южно от село Устина. Историците я посочват като една от съставните части на северно родопските крепостни съоръжения, които са пазили подстъпите към вътрешността на планината. Тя не е проучвана задълбочено и почти мимоходом се упоменава в археологическата литература, като се сочи, че тя е една от деветте крепости, които цар Иван Александър е получил от Византия за обещаната от него помощ срещу Йоан Кантакузин. Останките и се намират на изолирана планинска вис южно от селото. Единствено Димитър Цончев конкретизира нейното местонахождение. Той е открил останките и на 3 км южно от селото в близост до южния край на скалистия планински хребет, назова...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
КРЕПОСТ Света Юстина
Адрес
Родопи - северна част, с.Устина общ. Родопи
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Забележителности
  Култура ,

Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук