Местност Перистица - природни забележителности в България, Родопи - северна част. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Местност Перистица.
Последна активност на Местност Перистица : 13 май 2015
0 звезди от 5
Общо посещения 6724 | Гласове : 14
Защитена местност “Перистица“ се намира в землището на Перущица и село Устина, община Родопи. Територията на защитената местност включва скален масив, разположен на юг от Перущица и вековна буково-дъбова гора. Скалният масив е местообитание и място за гнездене и хранене на черен щъркел, както и на редица видове дневни и нощни птици.

Обявена е от Комитета по опазване на природната среда при Министерски съвет за историческо място. Заради опазването на гнездовото местообитание на защитения изчезващ вид „Черен щъркел” и характерен ландшафт, „Перистица” е обявена за защитена местност. От 2007 година площта на защитената местност е актуализирана на 5,888 ха.

Стопанисва се и се охранява от община Перущица, общин...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
Местност Перистица
Адрес
Родопи - северна част, общ.Перущица
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук