ВЕКОВНИ ЧИНАРИ - природни забележителности в България, Родопи - северна част. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. VEKOVNI CHINARI.
Последна активност на ВЕКОВНИ ЧИНАРИ : 01 септември 2015
1 звезди от 5
Общо посещения 10149 | Гласове : 26
Най-старите чинари в Родопите
В местността „Чинарите”, намираща се до с.Белащица, расте най-дебелото дърво в България – чинар, което е на възраст повече от 1100 години и е с обиколка на ствола от 13,7 метра. В местността има и няколко други стари и дебели чинари.
На 06.12.2011 г. местността е обявена за защитена със заповед на Министъра на околната среда и водите. Защитената местност е гора, разположена на повече от 11 000 декара площ. Според популярна легенда те са посадени от византийския наместник на областта Никифор Ксифий, пръв военачалник на император Василий II Българоубиец. Гузен от жестокостта, проявена към българските войници след битката при Ключ, Ксифий разпорежда да се засадя...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
ВЕКОВНИ ЧИНАРИ
Адрес
Родопи - северна част, с.Белащица общ. Родопи
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук