Манастир Св.Йоан Кръстител - културно исторически паметници в България, Созопол. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. .
Последна активност на Манастир Св.Йоан Кръстител : 21 ноември 2014
0 звезди от 5
Общо посещения 7056 | Гласове : 28
Созополският манастир "Свети Йоан Продром" ("Предтеча и Кръстител") се намира на най-големия български остров по Черноморието-Свети Иван.Островът отстои на 910 м от най-северната точка на полуостров Столец (старият Созопол). Най-високата му точка се издига на 33 м над морското равнище. На Св. Иван е построен сонарен фар, който подава звукови сигнали и - заедно с фара на нос Емине - показва пътя на плавателните съдове към Бургаския залив.
На южния бряг на острова, от екип на Националния исторически музей, е открит голям култов комплекс. Най-ранно е тракийското светилище от VII-IV в пр. Хр. По-късно ,в непосредствена близост е изградено огромното светилище на Аполон Лечител ,като се предполага , че там...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
Манастир Св.Йоан Кръстител
Адрес
Созопол,
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук