ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - СОЗОПОЛ - в България, Созопол. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. ART GALERY - SOZOPOL.
Последна активност на ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - СОЗОПОЛ : 24 ноември 2014
0 звезди от 5
Общо посещения 5820 | Гласове : 28
Художествената галерия на Созопол, наричана още Картинната галерия, е създадена през 1991 г. Помещава се в сградата на старото училище „Св. Св. Кирил и Методий“ на едноименната улица в края на стария град, надвесена над скалистия морски бряг. Сградата е построена преди повече от век във възрожденски стил и е обявена за паметник на културата. Още от създаването си галерията е един от домакините на български и чуждестранни художници по време на ежегодни фестивал Празници на културата и изкуствата Аполония. Постоянната експозиция на Художествената галерия включва 287 произведения на живописта и графиката, включително творби, дарени от участниците в Международните пленери на художниците-маринисти. Те включват творби на...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ - СОЗОПОЛ
Адрес
Созопол, ул. Кирил и Методий 78
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Забележителности
  Музей ,

Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук