Ресторант Вива Маре - ресторант в България, Созопол. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Viva Mare Restaurant.

Втори амфитеатър си имат в Созопол

Ресторант Вива Маре: Втори амфитеатър си имат в Созопол Втори амфитеатър откриха днес в Созопол. С пищна церемония, концерт и водосвет от администрацията пожелаха 390-те места винаги да са пълни със зрители. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на морската община Панайот Рейзи и председателят на местния парламент Красимира Германова.

Амфитеатърът е изграден по ОП за развитие на сектор “Рибарство“ 2007-2013 г., МИРГ „Приморско – Созопол – Царево“. В близост до обекта е построена и нова детска площадка, която се намира в Общински парк ”Света Марина”.

„Предвиждаме да заложим средства от бюджета за охрана, озеленители, напояване, за да можем да поддържаме района. Той е извън града, а ние сме го съчетали с най-големия комплекс „Санта Марина”. Идеята ни е след време, хората, които постоянно живеят тук, да се присъединят към града”, коментира пред журналисти созополският градоначалник.

Той определи комлекс „Санта Марина” като уникално място, което самият той се надява с времето да се запази като такова.

На метри от амфитеатъра и прекрасната детска площадка са разположени и тенис кортове. Те са построени от инвеститорите на комплекса и не са включени към проекта, но с времето ще останат в полза на Общината, каза още кметът на Созопол.

Той допълни, че за първа година от 1 до 30 септември в района ще се проведат четири тенис турнира, с награден фонд по 10 000 долара.

„С изграждането на тенис кортовете във времето ще дойде ден, когато тук ще се направи голям турнир, който да събере светилата на този спорт”, предрече Рейзи.

Source: Мануела Янева


01 май
Разгледайте профила на Ресторант Вива Маре
Статията е разгледана  3088 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук