Technolaser LTD - laser cutting - ресторант in Bulgaria, . menu, photos, offers, news, reviews. Technolaser LTD - laser cutting.

Какво е лазерно рязане

Technolaser LTD - laser cutting: Какво е лазерно рязане Лазерното рязане е технология, която използва лазер за рязане на материали и обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но също така започва да се използва от училища, малки фирми и любители. Лазерното рязане работи, като насочва изхода на лазер с висока мощност най-често чрез оптика. За насочване на материала или генерирания лазерен лъч се използват лазерната оптика и CNC (компютърно цифрово управление).

Търговски лазер за рязане на материали включваше система за контрол на движението, за да следва CNC или G-код на шаблона, който трябва да бъде изрязан върху материала. Фокусираният лазерен лъч е насочен към материала, който след това или се топи, изгаря, изпарява, или се издухва от струя газ, оставя ръб с висококачествено повърхностно покритие.

Промишлените лазерни резачки се използват за рязане на плоски листове, както и на конструкционни и тръбопроводни материали.

Генерирането на лазерния лъч включва стимулиране на лазерния материал чрез електрически разряди или лампи в затворен контейнер.
Докато стимулиращият материал се стимулира, лъчът се отразява вътрешно с помощта на частично огледало, докато постигне достатъчно енергия, за да избяга като поток от монохроматична кохерентна светлина. Огледалата или оптичните влакна обикновено се използват за насочване на кохерентната светлина към леща, която фокусира светлината в работната зона.
Най-тясната част на фокусирания лъч обикновено е по-малка от 0,0125 инча (0,32 мм). в диаметър. В зависимост от дебелината на материала са възможни ширини на керф с минимален размер 0,10 mm (0,10 mm). За да можете да започнете да режете от друго място, а не от ръба, преди всяко рязане се прави пробой. Пиърсингът обикновено включва импулсен лазерен лъч с висока мощност, който бавно прави дупка в материала, като отнема около 5–15 секунди за неръждаема стомана с дебелина 0,5 инча (13 мм), например.

Има много различни методи за рязане с помощта на лазери, с различни видове, използвани за рязане на различен материал. Някои от методите са изпаряване, стопяване и удар, разтопяване и изгаряне, термично натоварване на натоварване, писане, студено рязане и горене, стабилизирано лазерно рязане.
Source: интернет


25 October
Look at the profile of Технолазер ООД - лазерно рязане
This article has been read 304 times.


THE WORLD
.DE .GR .BG

Copyright © 2001-2011 Zavedenia.com
Using images and data from the site is prohibited without reference to our site.
The responsibility of the published information lies with the owners of the registered restaurants.
Please, notify the editor of inaccurate information here.