Технолазер ООД - лазерно рязане - ресторант в България, Асеновград. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Technolaser LTD - laser cutting.

Щанцоване или лазерно рязане?

Технолазер ООД - лазерно рязане: Щанцоване или лазерно рязане? Точковите перфоратори и лазерните резачки обработват ламарината в части чрез рязане на материала. Научете повече за всеки процес:

*** Щанцов удар или кутия преса е вид щанцова преса, използвана за метално оформяне чрез щанцоване. Пробиването и пресата като цяло е процес, подходящ за масовото производство. Първоначалните разходи за инструменти, както на машината, така и на специфичния за работата инструмент за пресоване, са високи. По време на процеса на щанцоване на купола операторът поставя метален лист между перфоратор и матрица. Перфораторът се притиска към материала, избутвайки излишния метал в матрицата. Компютърното цифрово управление (CNC) за щанцоване на кули използва компютърно програмиране, за да следва посоката на дизайна. Това кодиране позволява на перфоратора да извърши автоматизиран процес на рязане.
*** Лазерно рязане: Лазерните резачки използват фокусиран лъч и газ за изпаряване на ламарината. Лъчът прорязва метала, след което поток от газ издухва през областта на среза, за да образува желания изрез. Покрити огледала направляват и фокусират лазерния лъч, докато го предпазват от очите на оператора. Лазерният резак може също да използва технология с ЦПУ за автоматизиране на процеса на изпаряване.

Всяка машина подхожда на различни ситуации по-добре от другата. Щанцовият удар може да има повече приложения, отколкото някои специалисти мислят.

Перфораторът и лазерният резак могат да имат сходни нива на гъвкавост, в зависимост от използвания модел. Обикновено лазерните резачки могат да се нарязват на по-дебел материал от кутиите. Усъвършенстваните модели за щанцоване на кули имат по-голяма сила на рязане, което им позволява да работят с повече метали. Ударните удари могат да извършват по-вторични операции от лазерните резачки, включително:
- почукване
- нулиране
- Формиране
- екструдиране
- Deburring

С машината за щанцоване на кули, магазин за производство може да спести време и пари за процеси, с които лазерните резачки не могат да се справят.
Конкурентоспособност на разходите за лазерни резачки и ударни удари

В сравнение с лазерен резач, ударната кутия има по-икономична цена и може да изпълнява повече задачи. Тези комбинирани фактори водят до по-висока конкурентоспособност на разходите за пробиване на кули, отколкото лазерно рязане. Когато бизнесът избере компания за производство, която използва щанцоване на кули, спестяванията преминават към техните проектни разходи.

Средно ударната кула прави по-малко удари в минута от лазерно режещо устройство, но допълнителни фактори подобряват неговата ефективност. Усъвършенстваният лазерен резач може да изпълнява 10 000 удара в минута в сравнение с 1000 удрящи кули. Разнообразните възможности на ударната кутия и намаленото време за водене обаче могат да компенсират по-малкото попадения в минута.
Source: интернет


25 октомври
Разгледайте профила на Технолазер ООД - лазерно рязане
Статията е разгледана  1740 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук