ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - в България, Родопи - северна част. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. ISTORICHESKI MUZEI.
Последна активност на ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ : 20 май 2015
0 звезди от 5
Общо посещения 5595 | Гласове : 12
Историческият музей се намира в самия център на градчето, създаден през 1955г., за да съхрани част от богатото историческо минало на това древно селище. В неговата експозиция е разкрита историята на землището около Перущица, тъй като районът е богат извор на археологически находки. В околностите на Перущица има следи от живот от най–ранни времена, тук траките са се кланяли на боговете си, множество следи са оставили римляни и византийци. Изложени са и стенописи от раннохристиянската “Червена църква” край Перущица, чието строителство се отнася в периода между IV – VI век. Не на последно място са експонирани лични вещи, оръжие и свидетелства за участието и героизма на населението по време на Априлското ...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ
Адрес
Родопи - северна част, гр.Перущица
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Забележителности
  Култура ,

Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук