ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ ДЖЕНЕВРА - в България, Батак. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. TRAKIISKO SVETILISHTE DJENEVRA.
Последна активност на ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ ДЖЕНЕВРА : 29 май 2015
0 звезди от 5
Общо посещения 13420 | Гласове : 24
Тракийско светилище и крепост в местността "Дженевра" се намира на връх "Манастира", на 1.4 km североизточно по права линия от язовирната стена на язовир Дженерва. Уникалният тракийски храм е разположен в местността Дженевра на около 1700 m надморска височина. Според специалистите той е от III век пр.н.е., от времето на Филип V. Храмът е обслужвал племето беси, което е населявало тази част на планината. Неговите жреци в продължение на много векове са владеели и прочутия в античността храм на бог Дионис. "От всичките 17 скални светилища, открити досега в Западните Родопи, това безспорно е най- голямото Освен това тук има и впечатляваща архитектура. Целият комплекс е заемал площ от около 2 дека...

още
ГАЛЕРИИ
ПЕРСОНАЛ
МЕНЮ
360 °
ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ ДЖЕНЕВРА
Адрес
Батак,
Места
0 вътре
Цени
< 10 лв на човек
Отворено
 
Телефон
 
 
Книга за гости

В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук