Аполония Магна - ресторант в България, Созопол. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Apolonia Magna.

Калканът – кралят на черноморските деликатеси

Аполония Магна: Калканът – кралят на черноморските деликатеси Опитът е показал, че народи, които се отличават с висока консумация на риба, страдат в много по-малка степен от сърдечно-съдови заболявания. Калканът е една от рибите богата на витамини (А, В5 и В12), минерали (калий, натрий, калций, фосфор, магнезий и селен) - компоненти, особено важни не само за подрастващите, но и за възрастните хора, особено при жените. Съдържащите се в рибата омега-3-мастни киселини повлияват благотворно върху физиологичното състояние на процесите в цялото тяло, и в частност правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.
В ресторант „Аполония Магна” екипът от готвачи с шеф готвач Севгин Ахмедов, калканът се приготвя изключително вкусно и е търсен от всички гости на комплекса. Филе от черноморски калкан на тиган, пържен котлет и Цял калкан на фурна с каперси, маслини и сушени домати са ястия емблематични за „Аполония Магна” - ресторантът с терасата и лястовичките. Вкусната храна, уникалната гледка към залива на гр. Созопол и всичко това допълнено с живата музика съставена от саксофон и китара галещи ухото доставят истинско удоволствие за всички гости на в.с. Санта Марина.

Source: Culinar Italianfood


04 август
Разгледайте профила на Аполония Магна
Статията е разгледана  3589 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук