Технолазер ООД - лазерно рязане - ресторант в България, Асеновград. Повече информация за заведението: меню, снимки, оферти, новини, коментари. Technolaser LTD - laser cutting.

Какво е лазерно рязане

Технолазер ООД - лазерно рязане: Какво е лазерно рязане Лазерното рязане е технология, която използва лазер за рязане на материали и обикновено се използва за промишлени производствени приложения, но също така започва да се използва от училища, малки фирми и любители. Лазерното рязане работи, като насочва изхода на лазер с висока мощност най-често чрез оптика. За насочване на материала или генерирания лазерен лъч се използват лазерната оптика и CNC (компютърно цифрово управление).

Търговски лазер за рязане на материали включваше система за контрол на движението, за да следва CNC или G-код на шаблона, който трябва да бъде изрязан върху материала. Фокусираният лазерен лъч е насочен към материала, който след това или се топи, изгаря, изпарява, или се издухва от струя газ, оставя ръб с висококачествено повърхностно покритие.

Промишлените лазерни резачки се използват за рязане на плоски листове, както и на конструкционни и тръбопроводни материали.

Генерирането на лазерния лъч включва стимулиране на лазерния материал чрез електрически разряди или лампи в затворен контейнер.
Докато стимулиращият материал се стимулира, лъчът се отразява вътрешно с помощта на частично огледало, докато постигне достатъчно енергия, за да избяга като поток от монохроматична кохерентна светлина. Огледалата или оптичните влакна обикновено се използват за насочване на кохерентната светлина към леща, която фокусира светлината в работната зона.
Най-тясната част на фокусирания лъч обикновено е по-малка от 0,0125 инча (0,32 мм). в диаметър. В зависимост от дебелината на материала са възможни ширини на керф с минимален размер 0,10 mm (0,10 mm). За да можете да започнете да режете от друго място, а не от ръба, преди всяко рязане се прави пробой. Пиърсингът обикновено включва импулсен лазерен лъч с висока мощност, който бавно прави дупка в материала, като отнема около 5–15 секунди за неръждаема стомана с дебелина 0,5 инча (13 мм), например.

Има много различни методи за рязане с помощта на лазери, с различни видове, използвани за рязане на различен материал. Някои от методите са изпаряване, стопяване и удар, разтопяване и изгаряне, термично натоварване на натоварване, писане, студено рязане и горене, стабилизирано лазерно рязане.
Source: интернет


25 октомври
Разгледайте профила на Технолазер ООД - лазерно рязане
Статията е разгледана  1378 пъти.
СПОДЕЛИ:
facebook
twitter



В БЪЛГАРИЯ NAHOTEL.BG ZAVEDENIA.TV ZAVEDENIA.INFO
ПО СВЕТА
.DE .GR .BG

Всички права запазени © 2001-2012 Zavedenia.bg | Заведения.бг
Използването на снимки и данни от сайта с комерсиална цел е забранено. Отговорност за публикуваната информация носят регистрираните ресторанти, механи, барове и клубове.
Моля, известете редактора за неточна информация тук